Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- äggula
- neutral olja
- vatten
- socker
Kalkonfärsbollar
Ingefära
½ bit
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Äggula (Ägg)
1 st
Ströbröd (Vete)
2 msk
Neutral olja
Ingefärsbuljong
Ingefära
½ bit
Broccoli
1 st
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Socker
½ tsk
Chiliolja
Neutral olja
1 msk
Srirachasås
½ förp
Till servering
Koriander
10 g
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 713 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till nudlarna i punkt 2.
- Förberedelser: Skala ingefära. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finhacka hälften av koriandern och grovhacka hälften. Ställ den grovhackade koriandern i kylen till servering. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten.
- Kalkonfärsbollar: Finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner kalkonfärs, salt, nymald svartpeppar, äggula, finhackad koriander och ströbröd. Låt smeten stå och svälla några minuter. Forma till ca 8 köttbollar Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och bryn kalkonfärsbollarna ca 4 min.
- Ingefärsbuljong: Finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja och socker. Koka upp.
- Tillsätt kalkonbollarna till ingefärsbuljongen och koka ca 5 min, tills de är helt genomstekta. Låt broccolin koka med de sista 2 minuterna.
- Chiliolja: Blanda neutral olja och srirachasås i en skål.
- Servera nudlar i djupa tallrikar. Häll över varm ingefärsbuljong, broccoli och kalkonfärsbollar. Toppa med lite chiliolja och grovhackad koriander.