Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- smör
- salt
- svartpeppar
- ägg
- vitvinsvinäger
- olivolja
Potatispuré
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Fläskwallenbergare
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Äppelsallad
Rött äpple
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
Torkad salvia
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 621 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 55 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Potatispuré: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och blanda med mjölk och en klick smör. Vispa till en puré med elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Fläskwallenbergare: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner fläskfärs. Häll upp extra ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 2 biffar (med blöta händer) och vänd i ströbröd. Stek i en stekpanna med smör ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
- Äppelsallad: Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, olivolja, torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner mixsallad.
- Servera fläskwallenbergare med potatispuré och äppelsallad.