30-40
1,0 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Bulgogi - Marinerad fläskkarré med päron, pak choy, ingefära och sesammajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bulgogi
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Socker
2 tsk
Svartpeppar
Fläskkarré
300 g
Sesammajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Japansk soja (Sojabönor)
1 tsk
Päronsallad
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
Päron
1 st
Pak choy
1 st
Till servering
Jasminris
135 g
Gemsallad
1 förp
Snackgurka
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 907 kcal
- Fett 44 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Bulgogi: Blanda ihop pressad vitlök, sesamolja, japansk soja, socker och lite nymald svartpeppar i en bunke. Skär fläskkarré i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna strimlor. Blanda ner köttet i marinaden och låt marinera ca 20 min.
- Sesammajonnäs: Blanda majonnäs, sesamolja och japansk soja i en liten skål.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Päronsallad: Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Lägg i en rymlig bunke och blanda ner pressad vitlök, tomatpurè, socker, japansk soja, vitvinsvinäger och chili flakes. Skär päron i små tärningar och finstrimla pak choy. Lägg ner i bunken och blanda ordentligt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
- Bulgogi: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek det marinerade köttet ca 6 min, tills det fått en fin karamelliserad yta och är helt genomstekt.
- Bryt blad av gemsallad och skär gurka i tunna skivor (gärna på mandolin). Servera fläskkarré, päronsallad, jasminris, sesammajonnäs och gurkskivor i salladsblad.