30-40
Kycklinggyros med dilltzatziki, pommes frites, pitabröd och tomatsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- bakplåtspapper
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
- olivolja
Kycklinggyros
Three spices
½ påse
Torkad timjan
½ förp
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
1 msk
Kycklinglårfilé
300 g
Pommes frites
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
Dilltzatziki
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Mixsallad
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Till servering
Pitabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 757 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Kycklinggyros: Blanda three spices, torkad timjan, salt, pressad vitlök och neutral olja i en rymlig bunke. Strimla kycklinglårfilè och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 15 min.
- Pommes frites: Skär potatis i pommes frites liknande stavar. Lägg i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Torka av potatisen och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min.
- Dilltzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Finhacka dill. Blanda ner dill, matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i skålen.
- Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Finstrimla rödlök. Lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Kycklinggyros: Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade kyckling ca 8 min, tills den fått ordentligt med stekyta och är helt genomstekt.
- Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
- Servera kycklinggyros med pommes frites, dilltzatziki, tomatsallad och pitabröd.