Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- balsamvinäger
- vatten
- salt
- svartpeppar
Till servering
Casarecce (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Tomatsås
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
½ förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
½ tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
½ dl
Salt
Svartpeppar
Stekt pannoumi
Pannoumi (Mjölk, Laktos)
1 förp
Olivolja
Sallad
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 697 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Till servering: Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
- Tillsätt krossade tomater och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Stekt pannoumi: Tärna pannoumi. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek osten ca 2 min per sida, tills den fått fin färg.
- Sallad: Tärna tomater. Blanda tomat och mixsallad i en skål.
- Blanda nykokt pasta med tomatsåsen. Toppa med stekt pannoumi och bladpersilja. Servera med sallad.