Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Kinesisk wok
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Pak choy
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Topping
Salladslök
1 förp
Lime
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 635 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för en fylligare smak!
- Förberedelser: Skiva pak choy och salladslök. Klyfta lime.
- Kinesisk wok: Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
- Hetta upp lite neutral olja i en wok- eller stekpanna. Fräs fläskfärs och pressad vitlök ca 4 min. Tillsätt pak choy och salt, stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner nudlar och kinesisk wok- och dippsås i pannan och låt allt bli varmt.
- Servera kinesisk nudelwok toppad med salladslök, sesamfrön och limeklyfta.