20-30
Laktosfri
Utan gluten
Örtrostad kycklinglårfilé med potatis och majssalsa med koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Rostad potatis
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Örtrostade kycklinglår
Kycklinglårfilé
300 g
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Majssalsa
Koriander
20 g
Majs
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomatsallad
Tomat
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 633 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar koriander - servera majs, majonnäs och koriander var för sig!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Lägg potatis på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Örtrostade kycklinglår: Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg på plåten med potatis. Tillaga plåten i mitten av ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Majssalsa: Finhacka koriander. Häll av majs och lägg i en skål. Blanda med majonnäs, koriander, salt och lite nymald svartpeppar.
- Tomatsallad: Klyfta tomat. Strimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Servera örtrostade kycklinglår med potatis, majssalsa och tomatsallad.