Svampteriyaki med ostronskivling, stekt ägg och sesambroccoli

ViktVäktarna

Laktosfri
Vegetariskt

Svampteriyaki med ostronskivling, stekt ägg och sesambroccoli

3.83 (69)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Broccoli
1 st
Olja
1 tsk
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Salt
2 krm
Ingefära
1 bit
Ostronskivling
200 g
Olja
½ msk
Sesamfrön
½ förp
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1½ krm
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Jasminris
1 dl
Ägg
2 st
(Ägg)
Olja
½ tsk
Salladslök
½ förp
Koriander
20 g
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
464 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära. Dra ostronskivling i mindre strimlor. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek broccoli, sesamfrön och salt ca 3 min. Lägg på ett fat.
Torka ur den använda stekpannan och hetta upp ½ tsk neutral olja. Stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg upp på ett fat.
Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Stek ostronskivling ca 5 min. Tillsätt riven ingefära, sesamfrön, pressad vitlök, salt och chili flakes (efter egen smak), fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt teriyakisåsen till pannan och låta koka upp. Smaka av med lite chili flakes.
Strimla salladslök och grovhacka koriander. Klyfta lime.
Toppa Svampteriyaki med salladslök och koriander. Servera med jasminris, stekt ägg, limeklyfta och sesamstekt broccoli.
Smaklig måltid!