Utan gluten
Sweet-chili chicken med paprika och basmatiris
3.85 (86)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Minutbitar
300 g
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Sweet chilisås
1 förp
Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 623 kcal
- Fett: 12 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skär röd paprika i mindre bitar. Klyfta rödlök.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Bryn kyckling minutbitar ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och sweet chilisås. Låt puttra ca 3 min. Smaka av med salt.
Klyfta lime. Toppa grytan med koriander och servera med nykokt basmatiris och limeklyftor.
Smaklig måltid!