Sweet-chili chicken med paprika och basmatiris
Utan gluten

Sweet-chili chicken med paprika och basmatiris

3.85 (86)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Olja
Minutbitar
300 g
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Sweet chilisås
1 förp
Basmatiris
135 g
Lime
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 623 kcal
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär röd paprika i mindre bitar. Klyfta rödlök.
 Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Bryn kyckling minutbitar ca 3 min på hög värme. Krydda med salt. Tillsätt paprika, rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomatpuré, vatten, vispgrädde, kycklingbuljong och sweet chilisås. Låt puttra ca 3 min. Smaka av med salt.
Klyfta lime. Toppa grytan med koriander och servera med nykokt basmatiris och limeklyftor.
Smaklig måltid!