Preppat på 5
Utan gluten
Tomatbakad falukorv i ugn med ris och kruspersilja
3.55 (139)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- vatten
Falukorv
300 g
Mild senap
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad oregano
½ förp
Socker
1 tsk
Vatten
½ dl
Riven mozzarella
50 g
Basmatiris
135 g
Snackgurka
1 st
Kruspersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 790 kcal
- Fett: 41 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skär cm-breda snitt i falukorven, nästan helt igenom och lägg i en smord ugnsform. Bred mild senap över falukorven.
Blanda konserverade körbärstomater, kycklingbuljong, torkad oregano, vatten och socker i en bunke. Häll tomatblandningen över falukorven i formen. Toppa korven med riven mozzarella. Tillaga i ugnen ca 20 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Skär snackgurka i stavar och grovhacka kruspersilja.
Servera tomatbakad falukorv med basmatiris och gurkstavar. Toppa med kruspersilja.
Smaklig måltid!