Sommar
2,2 kg CO2e
Greek style burger med oreganotoppad pommes och tzatziki
Rätten saknar betyg
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Oregano
10 g
Snackgurka
¾ st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Ströbröd
¼ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
1 st
Snackgurka
¼ st
Rödlök
½ st
Isbergssallad
½ st
Snackoliver
½ förp
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 763 kcal
- Fett: 35 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. Rör runt efter halva tiden. Plocka oreganoblad. Blanda oregano med pommes innan servering.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 platta burgare. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta. Torka ur och spara pannan.
Skiva tomat, gurka och rödlök tunt. Plocka blad från isbergssallad. Finhacka oliver. Hetta upp den använda stekpannan. Rosta hamburgerbröden tills de får fin färg.
Fyll hamburgerbröd med lite tzatziki, hamburgare, tomat, gurka, rödlök, salladsblad och oliver. Servera med oreganotoppad pommes och resten av tzatzikin.
Smaklig måltid!