Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs

Sommar

Laktosfri
Utan gluten

Räkbowl med krispig kål, rostade sesamfrön, picklad gurka och sojamajonnäs

4.15 (1022)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Kräftdjur
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • socker
  • salt
  • vatten
  • ättiksprit (12%)
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 ½ krm
Jasminris
135 g
Vatten
2 dl
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Socker
1 msk
Salt
1 krm
Gurka
1 st
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
1 tsk
(Sojabönor)
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Rödkål
300 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 699 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd gärna mandolin för att kunna skiva riktigt tunt!

 Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i en skål.
 Tvätta riset under rinnande, kallt vatten ca 5 min. Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten. Koka upp riset, sänk sedan värmen till låg temperatur. Koka under lock ca 10 min, tills riset känns mjukt.
Lägg riset i en bunke och låt svalna något. Blanda försiktigt ner rismarinaden med en slickepott, så att riskornen separerar från varandra. Riset klibbar ihop igen efter någon minut.
 Blanda ihop vatten, ättiksprit, socker och salt i en bunke. Hyvla gurka tunt (se tips!). Blanda ner i bunken och låt marinera minst 15 min.
 Blanda ihop sesamolja och japansk soja i en skål. Häll av räkorna och blanda ner i marinaden. Ställ i kyl tills servering.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål tunt (se tips!). Lägg kålen i iskallt vatten så att den blir krispig.
Lägg upp riset i två skålar. Ringla över sojamajonnäs och strö på rostade sesamfrön. Lägg marinerade räkor i mitten av skålen. Lägg rödkål, babyspenat och picklad gurka runt om. Servera!
Smaklig måltid!