Ginger beef bowl med päron och vitlöksris

Sommar

Ginger beef bowl med päron och vitlöksris

4 (292)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Olja
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ förp
Soja- och ingefärssås
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Olja
½ msk
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Srirachasås
½ förp
Morot
1 st
Päron
1 st
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 722 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 86 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och finriv ingefära. Klyfta rödlök. Skala och grovriv morot. Tärna päron. Skär isbergssallad i mindre bitar.
 Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs pressad vitlök hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ingefäran i en skål och pressa ner limesaft. Blanda med chili flakes (efter egen smak) och soja- och ingefärssås.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Tillsätt rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll på såsen och låt koka in ca 1 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Blanda matyoghurt och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Fördela vitlöksris, ginger beef, riven morot, tärnat päron och sallad i två skålar. Servera med en klick srirachayoghurt.
Smaklig måltid!