Sommar
Ginger beef bowl med päron och vitlöksris
4 (292)
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Olja
Vitlök
1 klyfta
Jasminris
135 g
Ingefära
1 bit
Rödlök
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ förp
Soja- och ingefärssås
1 förp
Olja
½ msk
Nötfärs
250 g
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
½ förp
Morot
1 st
Päron
1 st
Isbergssallad
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 722 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och finriv ingefära. Klyfta rödlök. Skala och grovriv morot. Tärna päron. Skär isbergssallad i mindre bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs pressad vitlök hastigt. Tillsätt jasminris och vatten, koka enligt anvisning på förpackningen.
Lägg ingefäran i en skål och pressa ner limesaft. Blanda med chili flakes (efter egen smak) och soja- och ingefärssås.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Tillsätt rödlök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll på såsen och låt koka in ca 1 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda matyoghurt och srirachasås (efter egen smak) i en skål.
Fördela vitlöksris, ginger beef, riven morot, tärnat päron och sallad i två skålar. Servera med en klick srirachayoghurt.
Smaklig måltid!