Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé
15-20

Köttfärsgulasch med zucchini, yoghurt och surdegspavé

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • balsamvinäger
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Köttfärsgulasch

Gul lök
1 st
Bakpotatis
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Chili flakes
½ tsk
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Surdegspavé (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 685 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 220°C (vanlig).
  2. Tilbehör: Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  3. Köttfärsgulasch: Finhacka gul lök. Skala bakpotatis. Tärna zucchini och bakpotatis. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs ca 3 min. Tillsätt zucchini, bakpotatis och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min.
  4. Rör ner socker, torkad rosmarin, spiskummin, chili flakes (efter smak), torkad oregano, balsamvinäger, kinesisk soja, tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad köttbuljong. Sjud ca 10 min, tills potatisen är mjuk. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera köttfärsgulasch med nygräddat bröd och matyoghurt.