Portabelloburgare med pannoumi och rödbetstzaziki
20-30
Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Portabelloburgare med pannoumi och rödbetstzaziki

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Rödbetstzatziki

Rödbeta
1 st
Salt
1 krm
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Flytande honung
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar

Portabelloburgare

Neutral olja
½+½ tsk
Portabello
2 st
Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Ruccola
30 g
Morot
2 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du väljer bort ena brödhalvan kan du dra av 2 Points per portion.

  1. Rödbetstzatziki: Skala och grovriv rödbeta. Lägg i ett durkslag och blanda med salt, låt stå ca 5 min. Pressa ur lite vätska ur betorna och lägg i en skål och blanda med matyoghurt, flytande honung, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Smaka av med lite salt. 
  2. Portabelloburgare: Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek portabello ca 3 min per sida. Krydda med lite salt och lite nymald svartpeppar. Spara stekpannan.
  3. Dela pannoumi på hälften. Hetta upp ½ tsk neutral olja i den använda stekpannan och stek osten ca 1 min på hög värme, tills den fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  4. Tillbehör: Skala och skär morot i stavar.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta hamburgerbröden med snittytan nedåt, tills de fått fin färg (se tips!).
  6. Fyll hamburgerbröden med ruccola, portabello, pannoumi och rödbetstzatziki. Servera med morotsstavar.