Kycklingwok teriyaki med nudlar
20-30
Laktosfri
11
Points®värde per portion

Kycklingwok teriyaki med nudlar

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt

Kycklingwok

Rödlök
½ st
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Kycklingfilé
300 g
Sesamolja (Sesamfrön)
1+1 tsk
Salt
2 krm
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp

Till servering

Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Strimla rödlök. Dela broccoli i mindre buketter och skiva stammen tunt. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla kycklingfilé. 
  2. Kycklingwok: Hetta upp 1 tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek kycklingen ca 4 min, tills den är genomstekt och krydda med salt. Lägg upp på en tallrik. Torka ur och spara stekpannan.
  3. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av vattnet när du häller av nudlarna.
  4. Kycklingwok: Hetta upp 1 tsk sesamolja i den använda stekpannan. Fräs rödlök, broccoli och röd paprika ca 3 min. Lägg i den stekta kycklingen och avhällda nudlar. Blanda ner teriyakisås, låt allt bli varmt. Späd med lite sparat nudelvatten till önskad konsistens.
  5. Servera kycklingwok med nudlar.