Chipotlekryddad chiligryta med nötfärs, yoghurt och surdegspavé
15-20

Chipotlekryddad chiligryta med nötfärs, yoghurt och surdegspavé

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • socker

Chiligryta

Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Three spices
½ påse
Chipotlekrydda
⅓ påse
Tomatpuré
1 förp
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ tsk

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 538 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Smaka av med önskad mängd chipotlekrydda efter egen smak.

  1. Värm surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelse: Tärna gul lök, zucchini och tomat.
  3. Chiligryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn köttfärs ca 2 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Tillsätt lök, pressad vitlök, zucchini, three spices, chipotlekrydda och tomatpuré. Se tips! Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Koka till önskad konsistens, ca 10 min utan lock. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Blanda ner tomaten.
  4. Servering: Servera chipotlekryddad chiligryta med matyoghurt och surdagspavé.