Laktosfri
Kung pao chicken med cashewnötter och jasminris
4.1 (1324)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olja
- salt
- socker
- vatten
Jasminris
135 g
Socker
1 msk
Kinesisk soja
½ msk
Japansk sojasås
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
1 msk
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
Majsstärkelse
2 msk
Olja
Cashewnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 653 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ihop socker, kinesisk soja, japansk soja, balsamvinäger och vatten i en skål.
Finhacka ingefära och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Klyfta gul lök.
Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Lägg kycklingen i en bunke och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 4 min, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Torka ur den använda woken. Tillsätt eventuellt lite extra olja. Stek ingefära, vitlök, lök och paprika ca 2 min. Blanda ner den stekta kycklingen, woksås och cashewnötter. Fräs ihop ca 1 min.
Servera kung pao chicken med jasminris.
Smaklig måltid!