Kung pao chicken med cashewnötter och jasminris
20-30
Laktosfri

Kung pao chicken med cashewnötter och jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • balsamvinäger
  • vatten
  • salt
  • neutral olja

Till servering

Jasminris
135 g

Woksås

Socker
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Vatten
1 msk

Kung pao chicken

Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 653 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Blanda ihop socker, kinesisk soja, japansk soja, balsamvinäger och vatten i en skål.
  3. Förberedelser: Finhacka ingefära och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Klyfta gul lök.
  4. Skär kycklinginnerfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Lägg kycklingen i en bunke och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 4 min, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper. 
  5. Kung pao chicken: Torka ur den använda woken. Tillsätt eventuellt lite extra olja. Stek ingefära, vitlök, lök och paprika ca 2 min. Blanda ner den stekta kycklingen, woksås och cashewnötter. Fräs ihop ca 1 min.
  6. Servera kung pao chicken med jasminris.