Lägre pris
Utan gluten
Fläskkarré med dragonyoghurt
kryddrostade morötterNytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Senap och dill
1 påse
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Torkad dragon
1 förp
Salt
1 krm
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 528 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och skär morot i grova bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med lite olivolja. Rosta i ugnen ca 20 min, tills det är mjukt. Blanda med "senap och dill" krydda.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner torkad dragon och salt.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek köttet ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt.
Servera stekt fläskkarré med kryddrostade rotfrukter och dragonyoghurt.
Smaklig måltid!