Torskfilé meunière med kryddig tomatsås, aioli och rostad persiljepotatis
25-35
Laktosfri

Torskfilé meunière med kryddig tomatsås, aioli och rostad persiljepotatis

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • socker
  • vatten
  • vetemjöl

Rostad persiljepotatis

Småpotatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g

Aioli

Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm

Tomatsås

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Chipotlekrydda
½ tsk
Socker
1 krm
Vatten
1 dl
Salt

Torsk meunière

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 554 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad persiljepotatis: Halvera småpotatis och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Aioli: Blanda majonnäs, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  4. Förberedelser till tomatsås: Finhacka schalottenlök och vitlök. Tärna tomat. 
  5. Tomatsås: Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs lök, vitlök och tomat ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt chipotlekrydda, socker och vatten. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt.
  6. Torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd torskfiléerna i mjölet. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek den mjölade fisken ca 2 min per sida.
  7. Grovhacka bladpersilja och blanda med den rostade potatisen. Servera till nystekt torsk med tomatsås och aioli.