Zucchini- och brödsallad med quinoa, falafel och oliver
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Zucchini- och brödsallad med quinoa, falafel och oliver

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • neutral olja
  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • socker

Quinoa

Quinoamix
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse

Falafel

Falafelmix
100 g
Vatten
1 ½ dl
Neutral olja

Zucchini- och brödsallad

Zucchini
1 st
Surdegspavé (Vete)
2 st
Salt
2 krm
Olivolja
Svartpeppar
Torkad oregano
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Snackoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g

Salladsdressing

Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ förp
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 777 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 100 g
  • Protein 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Quinoa: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
  2. Falafel: Koka upp vatten i en kastrull. Ta från värmen och rör ner falafelmix. Låt stå minst 5 min.
  3. Zucchini- och brödsallad: Skär zucchini och surdegspavé i mindre bitar. Lägg zuccini i ett durkslag och strö på salt.
  4. Salladsdressing: Blanda dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och socker i en rymlig skål.
  5. Zucchini- och brödsallad: Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och stek brödet runtom ca 4 min, tills det fått en gyllene yta. Tillsätt lite mer olivolja, torkad oregano, lite salt och svartpeppar, fräs ytterligare ca 1 min. Lägg i skålen med dressing.
  6. Hetta upp lite mer olivolja i den använda stekpannan och fräs zucchini med pressad vitlök ca 5 min runtom på hög värme, tills zucchinin blivit mjuk och fått ordentligt med färg. Lägg upp i skålen med dressing och krutonger.
  7. Falafel: Forma falafelsmeten till 10 bollar. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek falafeln på medelvärme ca 6 min, tills den är genomstekt.
  8. Vänd ner kokt quinoa, snacksoliver och bladpersilja i skålen med zucchini- och brödsallad. Servera med falafel.