Ljummen potatissallad med krämig parmesansås och varmrökt lax
20-30
Utan gluten

Ljummen potatissallad med krämig parmesansås och varmrökt lax

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • svartpeppar

Potatissallad

Potatis
400 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Romansallad
1 st

Parmesandressing

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Senap och dill (Senap)
1 påse

Varmrökt lax

Varmrökt lax (Fisk)
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 701 kcal
  • Fett 44 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Dela potatis i mindre bitar och koka mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Potatissallad: Skiva rödlök tunt. Skiva gurka och bryt romansallad i mindre bitar. Lägg allt i en bunke.
  3. Parmesandressing: Finriv parmesanost och lägg i en skål. Blanda ner matyoghurt, majonnäs, dijonsenap, pressad vitlök, nymalen svartpeppar och senap- och dillkrydda.
  4. Potatissallad: Häll av potatisen och låt den gärna ånga av någon minut i kastrullen. Blanda ner den kokta potatisen och parmesandressingen i bunken med grönsaker. Vänd ihop potatissalladen så att dressingen fördelas jämnt. Lägg upp på ett serveringsfat.
  5. Bryt bitar av varmrökt lax och toppa potatissalladen med. Servera direkt!