Pankostekt kyckling med pommes lyonnaise, salviasmör och tomatsallad
Laktosfri

Pankostekt kyckling med pommes lyonnaise, salviasmör och tomatsallad

4.28 (1057)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • smör, rumstempererat
  • vetemjöl
  • ägg
  • olja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
Potatis
400 g
Gul lök
1 st
Smör
(Mjölk)
Bladpersilja
10 g
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
¼ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smör, rumstempererat
25 g
(Mjölk)
Torkad salvia
¾ tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
(Ägg)
Panko
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olja
Smör
(Mjölk)
Tomat
3 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 634 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Ringla gärna lite god olivolja över mixsalladen.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skär potatis i tunna skivor med mandolin eller vass kniv. Skär gul lök i skivor. Blanda ihop vatten och smulad kycklingbuljong i en skål eller koka upp i en liten kastrull.
 Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek löken på medelvärme ca 2 min. Tillsätt potatis till stekpannan och höj värmen. Låt steka under omrörning ca 2 min, tills potatisskivorna börjar få en fin gyllenbrun färg. Häll buljongblandningen över potatisen och låt allt sjuda ca 5 min, tills buljongen kokat in. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över allt i en rymlig ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen ca 15 min.
Mosa ihop rumstempererat smör, pressad vitlök, torkad salvia, salt och nymald svartpeppar på ett fat.
Tag fram tre tallrikar. Häll mjöl på den ena, panko på den andra och vispa upp ett ägg i den tredje. Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i panko. Stek på medelvärme i en stekpanna med smör och olja tills den är frasig och gyllenbrun. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Klyfta och dela tomater i bitar. Grovhacka persilja. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka persiljan och blanda med potatisen. Servera med frasig kyckling, salviasmör och tomatsallad.
Smaklig måltid!