Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade
20-30
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Lax med kokt potatis, dill och äppelremoulade

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • flytande margarin
  • vitvinsvinäger

Lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Flytande margarin
1 tsk

Äppelremoulade

Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm

Till servering

Småpotatis
400 g
Snackgurka
1 st
Dill
10 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Lax: Krydda laxfilé med salt och låt stå till punkt 5.
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid. 
  3. Äppelremoulade: Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till servering.
  4. Blanda ned äpple, matyoghurt, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dill.
  5. Lax: Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek laxen ca 3 min per sida, tills den är klar.
  6. Till servering: Skiva snackgurka tunt. Servera stekt lax med kokt potatis, äppelremoulade och gurka. Toppa med hackad dill.