Linguine med aubergine- och tomatsås och pannoumiströssel
30-40
Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Linguine med aubergine- och tomatsås och pannoumiströssel

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • socker
  • balsamvinäger
  • svartpeppar

Aubergine- och tomatsås

Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ tsk
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ förp
Socker
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 msk
Svartpeppar

Pasta

Linguine (Vete)
125 g

Pannoumiströssel

Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g
Panko (Vete)
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Aubergine- och tomatsås: Skär aubergine i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper, strö över 1 tsk salt och låt stå ca 10 min.
  3. Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs vitlök ca 1 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, socker och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud till servering. 
  4.  Torka av aubergine med hushållspapper och rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. 
  5. Pasta: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara lite pastavatten när du häller av pastan.
  6. Pannoumiströssel: Skär pannoumi i ca ½x½ cm små tärningar. Grovhacka bladpersilja. Hetta upp 1 tsk olivolja i en rymlig stekpanna och stek pannoumitärningarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan. Rosta panko i den använda stekpannan. Blanda panko, bladpersilja och pannoumi.
  7. Aubergine- och tomatsås: Blanda ner auberginen i såsen. Späd med sparat pastavatten till önskad konsistens. Smaka av med balsamvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.  
  8. Blanda ner avrunnen pasta i tomatsåsen och toppa med pannoumiströssel.