ViktVäktarna
Utan gluten
Mild kalkoncurry med äpple och basmatiris
3.6 (143)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Rött äpple
1 st
Olja
½+½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Curry
2 tsk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Matyoghurt
½ dl
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 525 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök och tärna rött äpple.
Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och fräs gul lök med tomatpuré och curry ca 1 min.
Tillsätt ½ tsk neutral olja till stekpannan och fräs kalkonfärsen ca 4 min, tills den blir smulig. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Rör ner hälften av äppeltärningarna (spar resten till servering), krossade tomater och vatten till stekpannan. Koka upp och sjud ca 10 min.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ner matyoghurt i stekpannan, låt allt bli varmt ca 1 min och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera mild kalkoncurry med nykokt ris. Toppa med resten av äppeltärningarna och koriander.
Smaklig måltid!