Mild kalkoncurry med äpple och basmatiris
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Mild kalkoncurry
Gul lök
1 st
Rött äpple
1 st
Neutral olja
½+½ tsk
Tomatpuré
1 msk
Curry
2 tsk
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Till servering
Basmatiris
1 dl
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Förberedelser: Finhacka gul lök och tärna rött äpple.
- Mild kalkoncurry: Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta och fräs gul lök med tomatpuré och curry ca 1 min.
- Tillsätt ½ tsk neutral olja till stekpannan och fräs kalkonfärsen ca 4 min, tills den blir smulig. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
- Rör ner hälften av äppeltärningarna (spar resten till servering), krossade tomater och vatten till stekpannan. Koka upp och sjud ca 10 min.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Mild kalkoncurry: Blanda ner matyoghurt i stekpannan, låt allt bli varmt ca 1 min och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera mild kalkoncurry med nykokt ris. Toppa med resten av äppeltärningarna och koriander.