Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad
30-40
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • socker

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
1 msk
Tomatpuré
½ msk
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta

Sallad

Majs
1 förp
Tomat
2 st
Romansallad
½ st

Till servering

Jasminris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Fläskkotlett: Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
  3. Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Fräs fläskkotletterna ca 3 min per sida.
  4. Blanda Milda mat, japansk soja, tomatpuré, socker, chili flakes och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över kotletterna, koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt. Vänd köttet efter halva tillagningstiden. 
  5. Sallad: Häll av majs. Skär tomat och romansallad i mindre bitar och lägg allt i en salladskål.
  6. Servera stekt fläskkotlett med sås, jasminris och grönsallad.