Polpette di pesce - italienska fiskbollar i tomatsås med linguine och parmesan
25-35
Laktosfri
11
Points®värde per portion

Polpette di pesce - italienska fiskbollar i tomatsås med linguine och parmesan

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • lättmjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • socker

Clariasbollar

Gul lök
½ st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Lättmjölk (Mjölk)
2 msk
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Persillade (Svaveldioxid)
1½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk

Tomatsås

Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
125 g
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Chili flakes
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Polpette: Finhacka gul lök. Lägg lök, ströbröd, lättmjölk, clariasfärs, persillade, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Låt stå kallt till steg 4. 
  2. Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, socker och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.  
  3. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  4. Polpette: Rulla ca 12 små bollar av färsen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och stek bollarna ca 8 min, tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Lägg över i tomatsåsen. 
  5. Finriv parmesanost. Blanda ner avhälld pasta i tomatsåsen. 
  6. Servera pastan i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och chili flakes (efter egen smak).