Polpette di pesce - italienska fiskbollar i tomatsås med linguine och parmesan
3.8 (146)
Under 35 min
13 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Lättmjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- socker
Gul lök
½ st
Ströbröd
½ förp
Lättmjölk
2 msk
Clariasfärs
250 g
Persillade
1½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Linguine
125 g
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Chili flakes
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök. Lägg lök, ströbröd, lättmjölk, clariasfärs, persillade, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Låt stå kallt till steg 4.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, socker och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Rulla ca 12 små bollar av färsen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och stek bollarna ca 8 min, tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Lägg över i tomatsåsen.
Finriv parmesanost. Blanda ner avhälld pasta i tomatsåsen.
Servera pastan i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och chili flakes (efter egen smak).
Smaklig måltid!