Chorizo taco med refried beans och chilipicklad gurksalsa
20-30

Chorizo taco med refried beans och chilipicklad gurksalsa

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • olivolja
  • vatten
  • rödvinsvinäger
  • svartpeppar

Chilipicklad gurksalsa

Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Refried beans

Svarta bönor (190 g)
1 förp
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Three spices
⅓ påse
Tomatpuré
½ msk
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar

Chorizofärs

Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Olivolja

Till servering

Koriander
20 g
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 658 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Chilipicklad gurksalsa: Tärna gurka smått. Finhacka rödlök. Skiva chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Lägg allt i en skål och blanda ner salt, socker och ättiksprit. Låt stå till servering, rör om då och då.
  2. Refried beans: Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, three spices, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
  3. Chorizofärs: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 4 min, tills den är helt genomstekt och krispig.
  4. Grovhacka koriander. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en het, torr stekpanna. Fyll de varma tortillabröden med refried beans, chorizofärs, chilipicklad gurksalsa, lite matyoghurt och koriander.