Potatisgnocchi med färsk salvia, citron, tomatsallad och mandel
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Potatisgnocchi med färsk salvia, citron, tomatsallad och mandel

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Potatisgnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Citron, (skal)
1 st
Salvia
10 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar

Vitlökssås

Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar

Ugnsbakad tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Till servering

Mandelspån (Mandel)
25 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 690 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Potatisgnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå ca 10 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla salvia.
  3. Vitlökssås: Blanda imat fraiche, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. 
  4. Ugnsbakad tomatsallad: Halvera hälften av cocktailtomaterna. Strimla rödlök. Lägg alla cocktailtomaterna i en ugnsform och blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
  5. Till servering: Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån. Lägg upp i en skål och spara stekpannan. 
  6. Potatisgnocchi: Häll av gnocchi. Hetta upp rikligt med olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs gnocchi ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt salvian fräsa med på slutet. Blanda ner ca 1 tsk citronsaft och skär resten av citronen i klyftor.
  7. Blanda potatisgnocchi med ugnsbakad tomatsallad, citronskal och babyspenat. Lägg upp på tallrikar och servera med citronklyfta, vitlökssås och toppa med rostad mandel.