Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Potatisgnocchi med färsk salvia, citron, tomatsallad och mandel
4.02 (64)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatisgnocchi
1 förp
Citron, (skal)
1 st
Salvia
10 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Imat fraiche
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mandelspån
25 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 690 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 99 g
- Protein: 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå ca 10 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla salvia.
Blanda imat fraiche, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Halvera hälften av cocktailtomaterna. Strimla rödlök. Lägg alla cocktailtomaterna i en ugnsform och blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån. Lägg upp i en skål och spara stekpannan.
Häll av gnocchi. Hetta upp rikligt med olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs gnocchi ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt salvian fräsa med på slutet. Blanda ner ca 1 tsk citronsaft och skär resten av citronen i klyftor.
Blanda potatisgnocchi med ugnsbakad tomatsallad, citronskal och babyspenat. Lägg upp på tallrikar och servera med citronklyfta, vitlökssås och toppa med rostad mandel.
Smaklig måltid!