20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Potatisgnocchi med färsk salvia, citron, tomatsallad och mandel
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Potatisgnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
1 förp
Citron, (skal)
1 st
Salvia
10 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vitlökssås
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Ugnsbakad tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Till servering
Mandelspån (Mandel)
25 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 690 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 99 g
- Protein 16 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Potatisgnocchi: Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten, låt stå ca 10 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Strimla salvia.
- Vitlökssås: Blanda imat fraiche, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Ugnsbakad tomatsallad: Halvera hälften av cocktailtomaterna. Strimla rödlök. Lägg alla cocktailtomaterna i en ugnsform och blanda med pressad vitlök, olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 7 min.
- Till servering: Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån. Lägg upp i en skål och spara stekpannan.
- Potatisgnocchi: Häll av gnocchi. Hetta upp rikligt med olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs gnocchi ca 5 min, tills den har fått fin färg. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Låt salvian fräsa med på slutet. Blanda ner ca 1 tsk citronsaft och skär resten av citronen i klyftor.
- Blanda potatisgnocchi med ugnsbakad tomatsallad, citronskal och babyspenat. Lägg upp på tallrikar och servera med citronklyfta, vitlökssås och toppa med rostad mandel.