Pasta al limone med färska örter och grön sparris
15-20
Vegetariskt

Pasta al limone med färska örter och grön sparris

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Pasta

Linguine (Vete)
200 g

Limonesås

Citron
1 st
Bladpersilja
20 g
Oregano
20 g
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar

Sparrissallad

Grön sparris
1 knippe
Olivolja
Ruccola
30 g
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 608 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull och koka linguine enligt tidsangivelse på förpackningen.
  2. Förberedelse: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja och oregano. Finriv Tanelli hårdost. 
  3. Limonesås: Lägg citronskal och riven ost i en kastrull. Tillsätt pressad citronsaft, pressad vitlök, vispgrädde och grönsaksbuljong. Låt koka upp. Ta från värmen och tillsätt persilja och oregano. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Sparrissallad: Skär bort den nedersta, träiga delen på sparrisen (ca 2 cm). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min. Lägg på ett fat med ruccola och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Blanda nykokt linguine med limonesås. Servera pasta al limone med sparrissallad.