Smörstekt torsk med mild pepparrotsås, potatis och citron
3.99 (584)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Citron
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
2 tsk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Pepparrot
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Smör
1 msk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 592 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och låt sjuda ca 5 min. Skala och finriv pepparrot. Blanda ner pepparrot efter smak, ta lite i taget.
Skär broccoli i buketter och strimla stjälken. Låt broccolin koka med potatisen de sista 3 minuterna.
Skär torsk i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek torsken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
Klyfta citronen. Servera nystekt torsk med pepparrotsås, broccoli, potatis och citronklyfta. Om ni vill, toppa med lite extra riven pepparrot.
Smaklig måltid!