Kålpannkaka med bacon och rårörda lingon

Lägre pris

Kålpannkaka med bacon och rårörda lingon

Rätten saknar betyg
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • olja
  • smör
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Ägg
3 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Spetskål
200 g
Olja
Tärnat bacon
1 förp
Gul lök
2 st
Smör
(Mjölk)
Rårörda lingon
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 651 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 60 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd två stekpannor för snabbare tillagning!

 Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en pannkakssmet i en rymlig bunke. Finstrimla spetskål, blanda ner i smeten.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek smeten ca 3 min per sida, tills den är gyllenbrun. Lägg över på en tallrik och spara stekpannan (se tips). Täck gärna pannkakan med lite aluminiumfolie. 
 Stek tärnat bacon i en torr stekpanna ca 3 min, tills den är knaprig. Lägg över på ett fat med hushållspapper. Spara stekpannan.
Skiva gul lök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek lök ca 5 min. Blanda med bacon.
Dela pannkakan i fyra delar. Toppa med bacontopping. Servera med en klick rårörda lingon.
Smaklig måltid!