Panzanella - Toscansk sallad med rostad paprika och kapris
Vegetariskt

Panzanella - Toscansk sallad med rostad paprika och kapris

4.19 (229)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Röd paprika
1 st
Gul paprika
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Stora vita bönor
1 förp
Kapris
1 burk
Bananschalottenlök
1 st
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Surdegspavé
4 st
(Vete)
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 729 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera röd och gul paprika. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Skär tomater i stora tärningar. Lägg i en skål och krama med händerna så att de släpper vätska. Blanda med olivolja, rödvinsvinäger, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Häll av och skölj stora vita bönor. Häll av kapris. Skiva bananschalottenlök. Blanda allt med tomaterna.
Bryt surdegspavè i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök, lite olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 6 min, tills brödet fått fin färg.
Skär den rostade paprikan i bitar. Vänd ner paprika och krutonger i salladen.
Bryt mozzarella i bitar. Finhacka bladpersilja. Servera panzanellan toppad med mozzarella och persilja.
Smaklig måltid!