Linsstroganoff med pannoumi, basmatiris och mixsallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Linsstroganoff
Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Röda linser, (190 g)
½ förp
Neutral olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
1 dl
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär pannoumi i tärningar, ca 1x1 cm. Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot. Häll av och skölj röda linser.
- Linsstroganoff: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekpanna och stek pannoumitärningarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
- Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan och fräs gul lök och morot ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min.
- Häll på Milda mat, krossade tomater och grönsaksbuljong. Rör ner avrunna linser och låt puttra några minuter.
- Smaka av med dijonsenap, balsamvinäger, torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera linsstroganoff med basmatiris och mixsallad. Toppa med pannoumi.