Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja
25-35
Laktosfri
Utan gluten
15
Points®värde per portion

Cevapcici med ajvar, rostad potatis och persilja

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • bakplåtspapper
    • neutral olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten

    Rostad potatis

    Potatis
    400 g
    Morot
    2 st
    Bakplåtspapper
    1 st
    Neutral olja
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm

    Cevapcici

    Bananschalottenlök
    1 st
    Bladpersilja
    10 g
    Nötfärs
    250 g
    Vitlök
    1 klyfta
    Spiskummin
    1 förp
    Paprikapulver
    ⅓ förp
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    1 krm
    Vatten
    1 msk
    Neutral olja
    1 tsk

    Till servering

    Bladpersilja
    10 g
    Grön paprika
    1 st
    Ajvar relish
    1 förp
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    2. Rostad potatis: Halvera potatis. Skala och skär morötter i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
    3. Cevapcici: Grovriv schalottenlök och grovhacka all bladpersilja (hälften är till servering), lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, salt, nymald svartpeppar och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
    4. Tärna grön paprika smått.
    5. Servera cevapcici med rostad potatis, morot och ajvar relish. Toppa med persilja och grön paprika.