Svamprisotto med kalkonbacon, parmesan och ruccola
30-40
Laktosfri
Utan gluten
13
Points®värde per portion

Svamprisotto med kalkonbacon, parmesan och ruccola

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Svamp- och baconrisotto

Vatten
6 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
200 g
Kalkonbacon
100 g
Parmesanost, (10 g) (Mjölk)
½ bit
Neutral olja
½+½ tsk
Risottoris
150 g
Ruccola
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Svamp- och baconrisotto: Koka upp vatten, vitvinsvinäger och kycklingbuljong i en kastrull. Håll buljongen varm. 
  2. Förberedelser: Finhacka schalottenlök. Skiva champinjoner och kalkonbacon. Finriv parmesanost. 
  3. Svamp- och baconrisotto: Hetta upp ½ tsk neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kalkonbacon ca 3 min, tills den fått fin färg och är knaprig. Lägg upp på en tallrik.
  4. Fräs schalottenlök i stekgrytan tills den mjuknat. Tillsätt ½ tsk neutral olja till grytan och fräs champinjoner ca 3 min, tills de har fått fin färg. Blanda ner risottoris och fräs ytterligare ca 2 min. 
  5. Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner bacon och hälften av den rivna parmesanosten i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera bacon- och svamprisotton toppad med resten av den rivna parmesanen och ruccola.