Linguine med rökt lax och sparris
15-20
9
Points®värde per portion

Linguine med rökt lax och sparris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Linguine med rökt lax

Linguine (Vete)
125 g
Grön sparris
1 knippe
Kallrökt lax (Fisk)
150 g
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majsstärkelse
1 tsk
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Dill
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
  2. Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna och dela sparrisen i mindre bitar. Strimla rökt lax.
  3. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till sparrisen. Koka sparrisen ca 2 min. Häll av och skölj i kallt vatten.
  4. Vispa ihop minifraiche och majsstärkelse i en stekgryta eller rymlig stekpanna. Låt koka upp och stäng av spisplattan. Blanda ner rökt lax, sparris och avhälld pasta. Spä med lite av det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite pressad citronsaft, salt och nymald svartpeppar.
  5. Klyfta resten av citronen och grovhacka dill. Servera krämig linguine med rökt lax, sparris och citronklyfta. Toppa med dill.