Pankostekta kalkonfärsbiffar med sesam- och korianderdressing och asiatisk gurksallad
30-40
Laktosfri

Pankostekta kalkonfärsbiffar med sesam- och korianderdressing och asiatisk gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • mjölk
  • salt

Jasminris

Jasminris
135 g

Sesam- och korianderdressing

Röd chili
½ - 1 st
Koriander
10 g
Malen ingefära
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Socker
½ msk
Neutral olja
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vatten
1 msk

Pankostekta kalkonfärsbiffar

Lime, zest
1 st
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Ströbröd (Vete)
2 msk
Malen ingefära
½ tsk
Salt
3 krm
Kalkonfärs
300 g
Panko (Vete)

Asiatisk gurksallad

Morot
1 st
Snackgurka
1 st
Lime, saft
1 st
Koriander
10 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 771 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Sesam- och korianderdressing: Finhacka röd chili och koriander. Lägg chili, koriander, malen ingefära, pressad vitlök, sesamfrön, socker, neutral olja, tomatpuré, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten i en mixerbunke. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
  4. Pankostekta kalkonfärsbiffar: Tvätta limen och finriv det yttersta skalet. Blanda ihop mjölk, ströbröd, malen ingefära, limezest, salt och kalkonfärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Lägg panko på en tallrik. Vänd kalkonfärsbiffarna i panko och stek dem frasiga i en stekpanna med neutral olja, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Asiatisk gurksallad: Skala och finstrimla morot. Strimla gurka. Lägg allt i en skål och blanda med pressad lime och japansk soja. Grovhacka koriander och strö över salladen.
  6. Servera pankostekta kalkonfärsbiffar med jasminris, sesam- och korianderdressing och asiatisk gurksallad.