Torsk med dillstekta morötter och citron- och dragonsmörsås
20-30
Laktosfri

Torsk med dillstekta morötter och citron- och dragonsmörsås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten

Potatis

Potatis
400 g

Dillstekta morötter

Morötter
300 g
Dill
20 g
Smör (Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 förp

Citron- och dragonsmörsås

Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
¾ msk
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Torkad dragon
½ förp
Smör (Mjölk)
30 g
Citron
1 st

Stekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Smör (Mjölk)
Näringsvärde per portion
  • Energi 614 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Dillstekta morötter: Tvätta och skär morötter i stavar. Skär gärna stavarna lite kortare så blir det lättare att steka. Grovhacka dill. Hetta upp lite smör i en stekpanna och tillsätt morötter och salt. Stek ca 6 min, blanda ner honung, stek ytterligare ca 2 min. Vänd ner dill och krydda med lite nymald svartpeppar. Lägg över morötterna på ett fat. Skölj ur och spara stekpannan.
  3. Citron- och dragonsmörsås: Smält ½ msk smör i en kastrull och vispa ner vetemjöl. Tillsätt vatten, kycklingbuljong och torkad dragon. Koka ca 3 min. Finriv skalet och pressa ½ msk saft från citronen, blanda ner i kastrullen. Häll över i en mixerbunke, tillsätt 30 g smör och mixa ihop med stavmixer. Smaka av med lite salt.
  4. Stekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vänd fisken i mjölet. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek fisken ca 2 min per sida tills den är klar.
  5. Servera stekt torsk med dillstekta morötter, citron- och dragonsmörsås och potatis.