Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vitvinsvinäger
- neutral olja
- svartpeppar
Ruccolapesto
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
½ klyfta
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Neutral olja
2 msk
Topping
Kalkonbacon
100 g
Neutral olja
Frömix
½ msk
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Zucchini
Zucchini
1 st
Neutral olja
Vitlök
½ klyfta
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 688 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Ruccolapesto: Finriv parmesanost. Lägg osten, pressad vitlök, ruccola, frömix, salt, vitvinsvinäger och neutral olja i en mixerbunke. Mixa ihop till en pesto med en stavmixer.
- Topping: Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonbacon knaprig, under omrörning ca 5 min. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper. Spara stekpannan.
- Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavattnet, när du häller av pastan.
- Zucchini: Skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs zucchini och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med örtmix, salt och lite nymald svartpeppar.
- Pasta: Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Blanda ner ruccolapesto, det sparade pastavattnet och zucchini, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera pasta pesto i djupa tallrikar och toppa med knaprig kalkonbacon och frömix.