Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt
Utan gluten

Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt

3.96 (93)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
Kycklingfilé
300 g
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
½ krm
Japansk sojasås
1 påse
(Sojabönor)
Vitlök
2 klyfta
Salt
Olja
1 msk
Bakplåtspapper
Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Chili flakes
1 krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk sojasås
2 tsk
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 575 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklingfilé i en bunke. Blanda med malen ingefära, chili flakes (efter smak), japansk soja, pressad vitlök och lite salt. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. 
Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda vatten, socker, ättiksprit och chili flakes i en skål. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen i skålen, låt stå till servering.
Blanda matyoghurt och japansk soja i en liten skål.
Skiva rädisorna tunt och strö över kycklingen. Servera med jasminris, koreansk gurksallad, och sojayoghurt.
Smaklig måltid!