Utan gluten
Stekt kyckling med koreansk gurksallad och sojayoghurt
3.96 (93)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- bakplåtspapper
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
Kycklingfilé
300 g
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
½ krm
Japansk sojasås
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Salt
Olja
1 msk
Bakplåtspapper
Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Chili flakes
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Japansk sojasås
2 tsk
Jasminris
135 g
Rädisor
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 575 kcal
- Fett: 14 g
- Kolhydrater: 67 g
- Protein: 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg kycklingfilé i en bunke. Blanda med malen ingefära, chili flakes (efter smak), japansk soja, pressad vitlök och lite salt. Hetta upp neutral olja i en stekpanna.
Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda vatten, socker, ättiksprit och chili flakes i en skål. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen i skålen, låt stå till servering.
Blanda matyoghurt och japansk soja i en liten skål.
Skiva rädisorna tunt och strö över kycklingen. Servera med jasminris, koreansk gurksallad, och sojayoghurt.
Smaklig måltid!