0,9 kg CO2e
Laktosfri
Cassoulet - fransk salsicciagryta med tomat, fänkål och timjangratinerat surdegsbröd
4.17 (140)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- svartpeppar
- smör
- bakplåtspapper
Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Små vita bönor
1 förp
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
Salt
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Timjan
10 g
Timjan
10 g
Smör
25 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Surdegspavé
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 649 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär fänkål och röd paprika i mindre bitar. Klyfta gul lök. Häll av små vita bönor.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs salsicciafärs ca 3 min. Tillsätt fänkål, röd paprika, gul lök och pressad vitlök. Låt fräsa ytterligare ca 3 min. Blanda ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min. Tillsätt små vita bönor och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av grytan med salt och nymald svartpeppar.
Finhacka timjan och lägg på ett fat. Tillsätt smör, pressad vitlök och salt. Mosa ihop allt med en gaffel.
Halvera surdegspavé. Bred på timjansmör och lägg brödhalvorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Gratinera i övre delen av ugnen ca 6 min.
Finhacka resten av timjanen och blanda ner i grytan. Servera salsicciagryta med timjangratinerat surdegsbröd.
Smaklig måltid!