Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Black bean curry med jordnötter, mango och koriander
3.85 (601)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Mango
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olja
Curry
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Lime
½ st
Salt
Chili flakes
Bulgur
125 g
Koriander
10 g
Jordnötter
40 g
Romansallad
½ st
Rädisor
1 förp
Vitvinsvinäger
Chili flakes
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och tärna mango. Häll av och skölj svarta bönor.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, vitlök och curry ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, svarta bönor, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min.
Skölj limen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt limeskal och pressad limesaft till grytan. Sjud ca 2 min. Blanda ner mango. Smaka av med lite salt och chili flakes.
Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva rädisor tunt. Blanda i en salladsskål med lite vitvinsvinäger, chili flakes, flingsalt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander och jordnötter. Strö koriander och jordnötter över currygrytan. Servera med nykokt bulgur och sallad.
Smaklig måltid!