Utan gluten
Fläskfärsbiffar med srirachayoghurt och syrlig sallad
4.24 (1179)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- socker
Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk sojasås
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Matyoghurt
1 dl
Srirachasås
1 förp
Salt
½ krm
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Salt
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 648 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 63 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Smaka av med sriracha såsen till önskad hetta.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk soja, vatten, pressad vitlök och salt. Forma till 6 små biffar.
Blanda matyoghurt, srirachasås (efter smak) och salt i en liten skål. Smaka er gärna fram till önskad hetta genom att ta lite srirachasås i taget.
Grovhacka koriander och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft av den använda limen, socker och lite salt.
Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, srirachayoghurt och jasminris.
Smaklig måltid!