Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vitvinsvinäger
Ingefärsbakad lax
Ingefära
½ bit
BBQ-sås
3 msk
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
Morotssallad
Morot
2 st
Neutral olja
Vitvinsvinäger
½ tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Till servering
Jasminris
135 g
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 690 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Ingefärsbakad lax: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en liten skål och blanda med BBQ-sås. Lägg laxfilé i en liten smord ugnsform och krydda med lite salt. Bred över ingefärssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
- Morotssallad: Skala och grovriv morötter, lägg i en skål. Blanda med lite neutral olja, vitvinsvinäger, flytande honung och salt.
- Skär snackgurka i stavar. Servera ingefärsbakad lax med morotssallad, jasminris, gurkstavar och matyoghurt.