Utan gluten
BBQ- och ingefärsbakad lax med morotsallad
3.87 (394)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
BBQ-sås
3 msk
Laxfilé
2 st
Salt
Morot
2 st
Olja
Vitvinsvinäger
½ tsk
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Jasminris
135 g
Snackgurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 690 kcal
- Fett: 28 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en liten skål och blanda med BBQ-sås. Lägg laxfilé i en liten smord ugnsform och krydda med lite salt. Bred över ingefärssåsen. Tillaga i mitten av ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Skala och grovriv morötter, lägg i en skål. Blanda med lite neutral olja, vitvinsvinäger, flytande honung och salt.
Skär snackgurka i stavar. Servera ingefärsbakad lax med morotssallad, jasminris, gurkstavar och matyoghurt.
Smaklig måltid!