Sancocho - sydamerikansk vegansk soppa med paprika, koriander och surdegsbröd
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Sancocho - sydamerikansk vegansk soppa med paprika, koriander och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
2 st
Koriander
20 g

Grönsaker till sancocho

Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Bakpotatis
1 st
Röd paprika
1 st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Grön chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta

Sancocho

Neutral olja
Vegetarisk färs
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
3½ dl
Tomatpuré
½ förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Rökt chilikrydda
2 tsk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 674 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 94 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Till servering: Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen, till servering.
  2. Grönsaker: Hacka schalottenlök. Skala och tärna morot och bakpotatis. Skär röd paprika i mindre bitar. Strimla selleristjälk, grön chili och vitlök. 
  3. Sancocho: Hetta upp neutral olja i en stekgryta. Fräs vegetarisk färs och gul lök ca 4 min. Tillsätt grön chili och vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt bakpotatis, morot, selleristjälk, krossade tomater, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong.
  4. Krydda med rökt chilikrydda, paprikapulver och spiskummin. Koka upp och sjud ca 10 min.
  5. Tillsätt röd paprika och sjud ytterligare ca 5 min, tills potatisen mjuknat något. Smaka av med pressad limesaft, salt och lite nymald svartpeppar.
  6. Servering: Grovhacka koriander. Lägg sancocho i djupa skålar och toppa med koriander. Servera med surdegspavé.