Snabb gazpacho med fetaost- och böntopping
15-20
Vegetariskt

Snabb gazpacho med fetaost- och böntopping

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • socker
  • salt
  • vatten

Gazpacho

Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Röd paprika
1 st
Vitvinsvinäger
½ msk
Olivolja
1 msk
Socker
1 tsk
Salt
1 krm
Tomatsoppa (Mjölk, Laktos)
1 förp
Chili flakes
Vatten

Tillbehör

Surdegspavé (Vete)
2 st
Svarta bönor
1 förp
Fetaost (Mjölk)
50 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 507 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 61 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Med färdiglagad tomatsoppa som grund gör du snabbt en smakrik middag!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Värm surdegspavé mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen. Brödet som blir över går bra att frysa in!
  3. Gazpacho: Klyfta rödlök, tomat och röd paprika. Lägg allt i en mixerbunke och mixa försiktigt med stavmixer till en slät soppa.
  4. Tillsätt vitvinsvinäger, olivolja, socker och salt. Rör ner väl kyld tomatsoppa. Smaka av med lite salt och chili flakes. Späd eventuellt med lite vatten till önskad konsistens.
  5. Tillbehör: Häll av och skölj svarta bönor. Lägg upp bönor och smulad fetaost i skålar.
  6. Finhacka bladpersilja och strö över soppan. Servera gazpachon kall (eller värm hastigt i en kastrull) tillsammans med nygräddat bröd. Toppa med smulad fetaost och svarta bönor.