Hummusbowl med citrondressad rödkål, oliver och persilja
35-45
Laktosfri
Vegetariskt

Hummusbowl med citrondressad rödkål, oliver och persilja

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • svartpeppar

Citrondressad rödkål

Rödkål
250 g
Salt
½ tsk
Citron, tvättad
1 st
Olivolja
1 msk

Hummus

Tahina (Sesamfrön)
2 msk
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Citron
1 st
Kikärtor, avhällda
1 förp
Vatten

Kryddstekta kikärtor

Olivolja
Kikärtor, avhällda
1 förp
Salt
Svartpeppar
Spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk

Tillbehör

Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Bladpersilja
20 g
Snacksoliver
1 förp
Olivolja
Chili flakes
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 1112 kcal
  • Fett 57 g
  • Kolhydrater 119 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Mixa tahinan noggrant! Då får den en mild och god smak och ger dig en extra krämig hummus.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Citrondressad rödkål: Strimla rödkål i tunna strimlor, gärna med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en bunke och blanda med salt. Massera in saltet i kålen med händerna ca 1 min, tills kålen mjuknar och börjar vätska sig. Finriv det yttersta skalet och pressa ur cirka 1 msk saft från citronen. Blanda rödkålen med citronzest, citronsaft och olivolja. Ställ i kylen till servering.
  3. Hummus: Lägg tahina, salt, pressad saft från halva citronen och pressad vitlök i en matberedare. Har ni ingen matberedare så lägg allt i en bunke och mixa med stavmixer. Mixa i ca 30 sekunder tills tahinan blir en fast och vit massa (se tips!). Efter att du har mixat i ca 30 sek kommer tahinan bli ganska fast i konsistensen, späd ut med lite vatten och mixa lite till. När den känns krämig tillsätter du kikärtorna. Mixa i ca 2-3 min, öppna upp matberedarens lock och skrapa ner kanterna med jämna mellanrum. När kikärtorna är helt finfördelade - späd sakta ut hummusen med vatten, samtidigt som mixern är igång. Fortsätt mixa tills röran är helt len och krämig. Hummusen ska varken vara torr eller för lös i konsistensen. Smaka av hummusen och tillsätt eventuellt mer salt, citron eller vitlök.
  4. Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
  5. Kryddstekta kikärtor: Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt kikärtor och krydda med salt, svartpeppar, spiskummin och paprikapulver. Stek under omrörning i ca 3 min.
  6. Tillbehör: Tärna gurka, finhacka rödlök och halvera cocktailtomater. Grovhacka bladpersilja och häll av oliver.
  7. Lägg hummus på en tallrik. Toppa med stekta kikärtor, grönsaker, persilja, chili flakes, och oliver. Ringla olivolja över allt. Servera med surdegsbaguette och citrondressad rödkål.