Kål- och linspanna med kokt potatis, rårörda lingon och kruspersilja
15-20
Vegetariskt

Kål- och linspanna med kokt potatis, rårörda lingon och kruspersilja

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vatten
  • ättiksprit (12%)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar

Snabbpicklad gurka

Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Snackgurka
1 st

Stekt kål

Smör (Mjölk)
½ msk
Strimlad vitkål
250 g
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk

Linspanna

Röda linser
1 förp
Gul lök
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
1 ½ dl
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ tsk

Till servering

Potatis
400 g
Rårörda lingon
1 dl
Kruspersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 685 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 97 g
  • Protein 16 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Snabbpicklad gurka: Blanda socker, vatten och ättikssprit i en bunke. Skiva snackgurka tunt, gärna med mandolin. Lägg ner gurkan i ättiksslagen, låt dra tills servering. 
  3. Stekt kål: Hetta upp smör i en rymlig stekpanna och stek strimlad vitkål, socker och salt på hög värme ca 4 min, tills kålen känns mjuk och fått fin färg. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
  4. Linspanna: Häll av och skölj röda linser. Grovhacka gul lök. Hetta upp smör i den använda stekpannan och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt linser, salt och rikligt med nymald svartpeppar, stek ytterligare ca 1 min. Vänd ner den stekta kålen och tillsätt vispgrädde, vatten och kinesisk soja. Låt koka upp. Smaka av med lite salt.
  5. Servera kål- och linspanna med kokt potatis, snabbpicklad gurka och rårörda lingon. Toppa med kruspersilja.